donderdag 3 januari 2013
Marieke Dilles, Kim Hertogs en Kader Gurbuz in De Vijfhoek @ Bekende Vlaamse TV vrouwen
Op dinsdag 4 september 2012 gaat de nieuwe dertiendelige fictiereeks 'De Vijfhoek' van start op Eén, met Marieke Dilles, Jeroen Van Dyck, Kim Hertogs, Kader Gurbuz en Jenne Decleir in de hoofdrollen.
'De Vijfhoek' vertelt het verhaal van de bewoners van de fictieve Brusselse wijk De Kattenberg. Wanneer die bedreigd wordt door een grootschalig bouwproject, slaan ze de handen in elkaar om hun thuis te redden.
De nieuwe, dertiendelige fictiereeks 'De Vijfhoek' vertelt het verhaal van de bewoners van een karakteristieke Brusselse wijk. De reeks speelt zich af op en rond De Kattenberg, een fictief pleintje in hartje Brussel dat bedreigd wordt door een groot bouwproject. Aanvankelijk zijn de bewoners te druk bezig met hun eigen levens om er aandacht aan te schenken, maar naarmate de dreiging concreter wordt, groeit het besef dat hun huis, hun thuis en hun toekomst op het spel staan. Ze besluiten samen de strijd aan te gaan, want enkel als groep maken ze een kans tegen de machtige bouwpromotor.
'De Vijfhoek' is een hedendaagse versie van het verhaal van David en Goliath. De gewone man neemt het in de reeks op tegen een machtige en invloedrijke bouwpromotor, met solidariteit als centraal thema.
'De Vijfhoek' kan rekenen op een knappe cast met Belgische babes Marieke Dilles, Kim Hertogs, Kader Gurbuz, Jeroen Van Dyck, Jenne Decleir, Rik Van Uffelen, Elke Dom, Dirk Tuypens, Michel Van Dousselaere, Saïd Jaafari, Tom Van Bauwel en Mourade Zeguendi in de hoofdrollen. Marieke Dilles kruipt in de huid van het centrale personage Ellen, die zes jaar in de wijk op kot zat en net haar advocatenstage heeft afgerond. Nu zoekt ze een baan als journaliste, tot ongenoegen van haar vader, die haar liever advocate ziet worden in zijn advocatenkantoor. Ellen beslist om in de wijk te blijven wonen, want ze voelt zich ondertussen een Brusselse in hart en nieren. Maar net dan komt het bericht dat bouwfirma LBC de wijk wil opkopen en platgooien om er een moderne zakenbuurt van te maken...
De makers
'De Vijfhoek' is een programma van Kanakna Productions voor Eén. Koen Van Sande en Roel Mondelaers kwamen met het idee voor de reeks en Nathalie Haspeslagh, Sanne Nuyens en Christian Vervaet verwerkten dat idee tot een scenario. De dramaturgie is in handen van Ed Vanderweyden en Christian Vervaet en Pieter Van Huyck zijn de executive producers.
Locatie
'De Vijfhoek' wordt op locatie opgenomen in Brussel, met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Marieke Dilles (Antwerpen, 1986) is een Vlaamse theater- en filmactrice.
Marieke Dilles is oud-leerlinge van het Xaveriuscollege. Reeds op school acteerde ze in een kortfilm die als project op school werd uitgewerkt Zoenspel. In 2010 studeerde ze af aan het Herman Teirlinck Instituut als Master Woordkunst.
In het theater speelt ze in het seizoen 2008 - 2009 mee in Quills, het bekende stuk van Doug Wright, zoals gebracht door het collectief De Roovers. In 2011 speelde ze een hoofdrol in Dit is alles, een productie van het jeugdtheater HETPALEIS.
Haar eerste filmrol was een rol in de korte film Waterstand (2008). Ze kreeg een hoofdrol in de dramaserie De Smaak van De Keyser waar ze de jonge Helena De Keyser mocht vertolken. De serie liep in het winterseizoen 2008 - 2009 van de zender één. Voor die rol kreeg ze in januari 2009 op het Festival International des Programmes Audiovisuels in Biarritz ook de Fipa d'Or als beste actrice. Door het stormweer kon ze bij de afvaardiging van De Smaak van De Keyser niet aanwezig zijn bij de uitreiking.
In 2009 volgden een rol als Naomi in de film Dossier K, de opvolger van De zaak Alzheimer, en een beperkte rol in de televisieserie Het goddelijke monster die in 2011 werd uitgezonden. In oktober 2010 werd ook de romantische komedie Zot van A. van Jan Verheyen uitgebracht waarin ze een kleine rol vertolkte. Marieke Dilles speelde ook een gastrollen in oa Thuis, Witse en Flikken.
In 2012 speelt ze de hoofdrol in de fictiereeks De Vijfhoek op één. In 2012 speelde ze eveneens hoofdrollen in zowel het vierde seizoen van Vermist als in de langspeelfilm Weekend aan Zee met Maaike Neuville.
Marieke Dilles gaf ook les aan het deeltijds kunstonderwijs in de Antwerpse Stedelijke Academie voor Muziek en Woordkunst "Jozef van Poppel" in het district Deurne.
De Vijfhoek is de eerste Eén-fictie sinds Heterdaad die in Brussel wordt opgenomen en die tevens volledig op locatie werd gedraaid, wat heel uitzonderlijk is. Met zijn verscheiden personages, met de verschillende talen, het Nederlands, Frans en Arabisch, die in de serie gesproken worden en de actuele grootstedelijke thema’s die aan bod komen, wil De Vijfhoek een genuanceerd en realistisch en authentiek beeld schetsen van het leven in onze hoofdstad. Voor velen is dit inderdaad nog onbekend terrein. Brussel is zeer zeker een boeiende locatie, waar mensen wonen met de meest diverse achtergronden die hun plaats zoeken. Voor de ene Vlaming is Brussel een geliefde stad, de andere wantrouwt de hoofdstad en sommigen kennen Brussel helemaal niet.
De Vijfhoek is een dertiendelige fictiereeks met Marieke Dilles, Jeroen Van Dyck en Jenne Decleir in de hoofdrollen. De serie vertelt het verhaal van de bewoners van de fictieve karakteristieke Brusselse wijk De Kattenberg en speelt zich af op en rond het pleintje De Kattenberg, gelegen in hartje Brussel. De wijk wordt bedreigd door een groot bouwproject. Aanvankelijk schenken de bewoners, die druk bezig zijn met hun eigen problemen, niet zoveel aandacht hieraan, maar naarmate de dreiging concreter wordt, groeit het besef dat hun huis, hun thuis en hun toekomst op het spel staan. Ze besluiten samen de strijd aan te gaan, want enkel in groep maken zij kans tegen de machtige bouwpromotor.
De Vijfhoek is een hedendaagse versie van het verhaal van David en Goliath. De gewone man neemt het op tegen de invloedrijke bouwpromotor. Solidariteit is het centrale thema.
De serie mag rekenen op een cast om U tegen te zeggen, want naast de hoofdcast ziet de kijker onder meer Rik Van Uffelen, Elke Dom, Dirk Tuypens, Michel Dousselaere, Saïd Jaafari, Tom Van Bauwel, Mourade Zeguendi, Chris Thys, Kim Hertogs, Hilde Heijnen, Jens Pauly, Dries Vanhegen, Karin Tanghe, Christel Domen, Rachida Chbani, Ben Hamidou, Hans De Munter, Kadèr Gürbüz, Ella-Jane Henrard en Karel Tuytschaever.
De Vijfhoek werd in Brussel op locatie opgenomen met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Kim Hertogs (Turnhout, 1982) is een Vlaamse actrice.
Ze studeerde Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie van Maastricht. In dat jaar stond ze met het stuk Nachtelijk Symposium op Theater aan Zee en begon ze met de opnames van LouisLouise waarin ze de rol van Jana vertolkte.
In 2010 speelde sexy Kim Hertogs gastrollen in Zone Stad, Duts en Witse. In het najaar 2010 speelt ze forensicus Kim Vanmaele in Aspe en is ze te zien in Zot van A.. Dan gaat ook het theaterstuk "Niemand weet van iemand" van 4Hoog in première in Gent.
In 2011 heeft ze een rol in Code 37 en gaat haar zelfgeschreven monoloog "Op zoek naar Milena" in première in Theater Zuidpool in Antwerpen. In 2012 is Kim te zien in De Vijfhoek. Vanaf 2013 krijgt ze de hoofdrol naast Guy Van Sande in Zone Stad.
Kim Hertogs schrijft ook columns in de Vlaamse Elle.
De Vijfhoek is een drama/fictiereeks op de Belgische tv-zender Eén, geregisseerd door Christian Vervaet en Roel Mondelaers. De reeks is een productie van Kanakna. Voor de opnames van de reeks werd gefilmd in het centrum van Brussel en in Vorst, vooral op en rond het Sint-Denijsplein aldaar (50°48'35"NB, 4°18'59"OL) dat model stond voor het plein in de fictieve wijk Kattenberg. De opnames hadden plaats van april 2011 tot juni 2011 en van juli tot september 2011. De reeks was al vanaf 2008 in ontwikkeling, maar door besparingen kwam de reeks maar in 2011 tot stand. Men had 6 dagen per aflevering om op te nemen.
In de reeks wordt vooral Nederlands gesproken, maar er zal ook uitdrukkelijk Frans worden gesproken aangezien de reeks zich afspeelt in het tweetalige Brussel. De reeks vertelt het verhaal van de bewoners van de fictieve Brusselse wijk de Kattenberg. De reeks start op dinsdag 4 september 2012 op één. De titel verwijst naar de Brusselse herkenbare Vijfhoek.
Kadèr Gürbüz (Gent, 29 juli 1969) is een Vlaams actrice en presentatrice van Turkse afkomst.
Ze studeerde aan het conservatorium in Gent. Daarna begon ze bij VT4 als omroepster. Haar bekendste rol is die van dokter Mihriban Ateş in Flikken.
Bij de jeugd is ze vooral bekend als Birgit Baukens uit W817.
Kadèr Gürbüz speelde gastrollen in De Kotmadam (Maya), Spoed (moeder), Aspe (Diana Heydens), Witse (Julie Deboeck), En daarmee basta! (Heidi), F.C. De Kampioenen (nymfomane dokter Helga Botermans) en Mega Mindy (Rebecca De Rien De Rien).
Ook was ze te zien in Het Swingpaleis en Thuis, als advocate Karin Baert. Deze rol vertolkte ze in 2000, 2002, 2004, 2005 en sinds november 2009 kruipt ze terug in de niet-vaste rol van Karin Baert.
Bij Life!tv presenteert Gürbüz Life!tv Gezondheid en Life!tv Vakantie.
Naast haar televisiewerk staat Kadèr Gürbüz ook naakt op de planken. In het theater speelde ze onder meer in de KNS, bij Arca en voor het Ballet van Vlaanderen. In 2010 speelt ze een rol in het Hippoliet, een theaterstuk van het gelegenheidsgezelschap 'Het ongerijmde'.
Sinds juni 2011 vertolkte ze een vaste rol in de soap Familie. In september 2012 werd ze uit de reeks geschreven.
In De Vijfhoek staan de bewoners van de Brusselse wijk Kattenberg centraal, een plein in hartje Brussel dat bedreigd wordt door een groot bouwproject. Aanvankelijk zijn de bewoners te druk bezig met hun eigen levens om er aandacht aan te schenken, maar naarmate de dreiging groter wordt, beseffen ze dat hun huis en heel hun toekomst op het spel staat. Ze besluiten samen de strijd aan te gaan, want enkel als groep maken ze een kans tegen de machtige bouwpromotor.
Hoofdpersonages De Vijfhoek
Acteur Personage
Marieke Dilles Ellen
Jeroen Van Dyck Jan
Jenne Decleir Christophe
Rik Van Uffelen Jacques
Chris Thys Rosanne
Kim Hertogs Sophie
Hilde Heijnen Katja
Elke Dom Claudia
Jens Pauly Jules
Dries Vanhegen Jules
Dirk Tuypens Lukas
Michel Van Dousselaere Norbert
Karin Tanghe Yvonne
Christel Domen Mia
Saïd Jaafari Said
Mourade Zeguendi Jamal
Rachida Chbani Farida
Ben Hamidou Mohammed
Hans De Munter Herman
Tom Van Bauwel Wols
Kadèr Gürbüz Storck
Ella-June Henrard Wendy
Karel Tuytschaever Dirk
Stefaan Van Brabandt
Rik Verheye
Kadèr Gürbüz naakt in eerste aflevering van Code 37
Kadèr Gürbüz, die vooral bekend werd door de jongerenserie W817, en later in de vtm-serie Jes al een paar keer uit de kleren ging, gaat ook in de eerste aflevering van Code37 bloot. Kadèr speelt een belangrijke gastrol in de eerste aflevering... als seksverslaafde vrouw van een tandarts.
Kadèr Gürbüz was zelf niet op de voorstelling van de eerste aflevering aanwezig: 'Ik wist zelfs niet dat de serie dinsdagavond voorgesteld werd. Ik neem aan dat alleen de hoofdcast uitgenodigd was, en niet de gastacteurs.', aldus een immer vriendelijke Kadèr, als we haar confronteren met de nogal expliciete naaktscènes: 'Oei, heb jij die aflevering gezien? Zelf heb ik het resultaat nog niet gezien. Zal ik wel durven kijken?'
Waarop we Kadèr meteen konden geruststellen dat ze zich niet hoefde te schamen over de topless beelden van haar borsten.
'Die opnames zijn ongeveer gelijktijdig met die van Jes gebeurd, waar ik inderdaad ook uit de kleren ging. En nu deze rol. Het is nu wel eventjes genoeg geweest met naakt gaan. Ik ben blij dat ze me weer gevraagd hebben voor een gastrol in FC De Kampioenen, ' lacht Kadèr 'dat is weer eens iets anders!'.
De eerste aflevering van Code 37, waarin Kadèr de rol speelt van een seksverslaafde getrouwde vrouw die overlijdt aan wurgseks, kwam op maandag 31 augustus op VTM om 21u45.
De top 10 mooiste Vlaamse seksscènes video met bekende Vlaamse vrouwen
Wat een heisa over de Vlaamse actrices die liever niet meer naakt gaan omdat de beelden hun overal, en dan vooral op internet, blijven achtervolgen.
De filmpjes zijn inmiddels overal terug te vinden op het internet.
In de top 10 van mooiste naaktscènes van bekende Vlaamse vrouwen gaan speciaal voor u uit de kleren: Nathalie Meskens in David, Marie Vinck in Loft, Saartje Vandendriessche in Matroesjka’s, Veerle Baetens in Code 37, Lien Van de Kelder in Zone Stad, Sandrine André in Wittekerke, Sophie Van Moll in De Kavijaks, Maaike Neuville in Van Vlees en Bloed, Anneleen Liegeois in Wittekerke en Francesca Vanthielen in Licht. En Kader Gurbuz gaat zelfs twee maal bloot, in Jes en Code 37.
Kim Hertogs vervangt Lien Van de Kelder
In het achtste seizoen van Zone Stad maakt Kim Hertogs haar opwachting. Ze zal er de partner spelen van Tom Segers, een rol van Guy Van Sande.
Kim speelt de rol van Esther Mathijs, een hoofdinspecteur uit Brussel, waar ze bij de zedencel en bij Interne Zaken heegt gewerkt. Na haar gevraagde overstap naar Antwerpen zal ze moeten samenwerken met hoofdinspecteur Tom Segers, een rol gespeeld door Guy Van Sande. Kim speelt dus de nieuwe partner van Guy Van Sande, nadat Lien Van de Kelder besloot dat het na 4 seizoenen genoeg was geweest voor haar.
Kim Hertogs is geen onbekende in de televisiewereld, zo speelde ze al de prettig gestoorde receptioniste Jana in de telenovelle LouisLouise, en ook in Aspe was ze al te zien als sexy assistent-wetsdokter.
Ze was ooit zo hot, dat ze in een paskamer moest vluchten om haar fans te ontlopen. Hoe hot Kadèr Gürbüz op haar 41ste nog is, kunt u vanaf vandaag ontdekken in 'Familie'.
Actrice Kadèr Gürbüz. Wacht eens even, zult u denken, waar ken ik dat meiske van? Van Flikken en van Thuis natuurlijk. En van de foto's van haar blote borsten in Jes en Code 37, die maar blijven circuleren op het internet. Vanaf vanavond is ze te bewonderen in Familie als Caroline, de assertieve pr-verantwoordelijke van winkelketen F@C die neus tegen neus zal staan met Veronique Van den Bossche.
Lang geleden dat u Kadèr Gürbüz op het scherm zag? Dat is maar een idee, zegt Kadèr. 'Ik heb het écht wel druk gehad, hoor. Ik heb al zes jaar een eigen theatergezelschap, ik speel in de nieuwe Eén-reeks De vijfhoek, ik doe een stem in de film Kung-Fu Panda 2 en ik spreek ontzettend veel reclamespots in. Uiteraard kom ik nog altijd op tv met de eeuwige herhalingen van de Ketnetreeks W817.'
Die Ketnetreeks W817 - spreek uit als 'wacht eens even' - heeft sinds 2003 al flink wat stof vergaard, maar Eén blijft de reeks uitzenden. 'Zo zijn er altijd opnieuw jongeren die me herkennen. Dan zie ik ze kijken: amai, die is oud geworden. Ik denk bij die oude beelden vooral: amai, ik had toen nog spleten tussen mijn tanden. Toen de reeks werd uitgezonden, ben ik tien jaar lang door scouts nagekeken. Eén keer ging ik winkelen in Antwerpen en begon het rond mij een beetje druk te worden. Ik ben in kledingzaak Mango een pashok ingevlucht om tien minuten op adem te komen. Ik vind aandacht niet erg, maar heel soms heb ik er niet veel zin in. W817 was de eerste serie op Ketnet en was behoorlijk gedurfd. Er was toen ook niet zoveel controle op de inhoud. De reeks was bedoeld voor 16-jarigen, tot ze vaststelden dat het publiek veel jonger was.'
Iedereen mag dus op twee oren slapen: Kadèr Gürbüz zwemt in bikini en badpak in het werk. 'Ik was wel bang natuurlijk. Na je veertigste gaat het in deze wereld bergaf, hoor je langs alle kanten. Nu ben ik 41 en heb ik té veel werk. Misschien ben ik wel als goede wijn. Met kleren aan vind ik mezelf nog geweldig, zeg ik altijd. Naakt zou ik niet meer in het felle licht willen staan, eerder in het zachte licht op de gang. Maar met functioneel naakt heb ik geen probleem. Ik ben heel streng voor mezelf, ik wil gewoon mooi oud worden. Hoe ik mezelf verzorg? Ik ga heel veel naar de dermatoloog omdat ik veel allergieën heb. Ik gebruik ook al tien jaar zonnecrème, winter en zomer. Als kind had ik veel last van pigmenten. Daarom ga ik nooit met mijn gezicht in de zon; ik draag altijd een hoed of zit onder een parasol. Eigenlijk ben ik de rage in Hollywood voor: daar zie je sterren in halve burka's op het strand.'
'Sporten doe ik met opstoten. Dan ga ik drie maanden lang vier keer per week naar de fitness om dan weken niks meer te doen. Dansen doe ik niet meer, sinds Sterren op de dansvloer. Ik moet een doel hebben, vermageren of verdikken doe ik alleen voor een rol. Ik heb gelukkig goede genen, want ik eet verschrikkelijk graag. Eten is voor mij pure passie. Geef mij maar een culinair programma: eten en mensen interviewen in binnen- en buitenland. Voorlopig zit zo'n programma er niet in, vermoed ik. Maar geen erg, ik kan nog een tijdje mee.' (lacht)
Familie-actrice: "Nooit meer bloot op Belgische tv na deze naaktscène"
Heidi De Grauwe, de actrice die Roos speelt in Familie, was eerder al te zien in 'Wittekerke', 'Zone Stad' en 'De Rodenburgs'. Vooral haar passage in de laatste twee series werd opgemerkt, want ze ging uit de kleren. Toch heeft ze er wat spijt van, blijkbaar…
In een interview met Dag Allemaal vertelt Heidi De Grauwe dat haar man geen problemen had met haar naaktscène, maar voor haar zelf was het minder aangenaam: "Normaal zou er niets te zien zijn geweest. Maar op de set aangekomen bleek de locatie veranderd te zijn: normaal zou de scène in een hotelkamer doorgaan, waar er voldoende lakens zijn. Nu bleek het om een kantoor te gaan, waardoor ik mijn borsten niet kon bedekken en mijn tepels te zien waren", vertelde Heidi.
Bovendien pikte het internet de naaktscène gretig op zodat foto's van Heidi De Grauwe haar borsten op het netvlies van mannelijk Vlaanderen gebrand staat. Nu zou ze niet nog eens naakt gaan, al houdt ze de deur op een kier voor het functionele bloot - "dan doe je dat gewoon als actrice"!
In 'Zone Stad' was Heidi De Grauwe volledig in haar blootje te bewonderen, maar dat bleek om een body double te gaan, net als bij Lien Van de Kelder en Nathalie Meskens. De seksscène uit 'De Rodenburgs' met een topless Heidi De Grauwe.
Kim Hertogs nieuw in Zone stad
Er komt definitief een achtste seizoen van de vtm-reeks Zone stad. Daarin zal een nieuwe hoofdrol zijn weggelegd voor de vrij onbekende Belgische actrice Kim Hertogs.
De nieuwe opnames gaan pas in het voorjaar in en om Antwerpen door. In de geplande dertien afleveringen krijgen we voor het eerst hoofdinspecteur Esther Mathijs te zien. Zij vormt vanaf dan een duo met hoofdinspecteur Tom Segers, sinds het prille begin vertolkt door Guy Van Sande. Mathijs komt in het verhaal over uit Brussel waar ze aan de slag is geweest bij de zedencel en bij Interne zaken. Esther heeft zelf om haar overplaatsing naar Antwerpen gevraagd. Ze is zeer gemotiveerd om van Zone stad een voorbeeldpolitiezone te maken als compensatie voor de misstappen uit haar verleden. Want die blijken er nogal te zijn.
Mathijs zal worden vertolkt door Kim Hertogs, een jonge actrice uit het Turnhoutse. Zij heeft er al een initiatie schieten opzitten met haar toekomstige tv-partner Guy Van Sande. "Dat schieten zie ik nog niet echt zitten. Nochtans is mijn broer agent. Maar ik heb er best wel wat schrik voor", lacht ze. De actrice heeft al de nodige tv-ervaring, maar steeds in kleine rollen. Zo was ze de receptioniste Jana in Louislouise, de dochter van wetsdokter Vanmaele in Aspe en agente Yanina in het tweede seizoen van Code 37, en vervangt The Spiral ster Lien Van de Kelder.
Abonneren op:
Posts (Atom)