woensdag 11 september 2013

Ketnet-wrapster Charlotte Leysen poseert naakt voor portretfotograaf Filip Naudts @ Bekende Vlaamse TV vrouwen


Ketnet-wrapster Charlotte Leysen poseert naakt voor portretfotograaf Filip Naudts

Blonde Ketnet-wrapster mag bloot (zolang het niet gratuit is)

De VRT ziet er geen graten in dat Ketnet-wrapster Charlotte Leysen (25) uit de kleren gaat voor de bekende portretfotograaf Filip Naudts.

‘Het gaat om een kunstproject, geen gratuit bloot. Geen probleem dus’, zegt de woordvoerder van de openbare omroep.

Filip Naudts (44) is een van de meest gevraagde portretfotografen van België. Hij maakt al jarenlang beelden van blote bekende Vlamingen. Begin oktober verschijnt 20 jaar verzameld werk in een boek dat wellicht, net zoals Naudts’ fotostudio, Guarda la Fotografía zal heten. Van dat boek wordt een luxe-editie in beperkte oplage uitgegeven waarbij een ‘artist print’ hoort met een exclusief naaktportret van Ketnet-wrapster Charlotte Leysen.

‘Charlotte is een mooie jonge sexy vrouw en ze is de ideale persoon voor dit soort foto. Ze is niet alleen jong, ze heeft ook een bekende naam en tegelijk een gezicht dat we nog geen honderden keren hebben gezien. Dat maakt zo’n foto een stuk beter verkoopbaar dan pakweg een Ann Van Elsen, die je al vaak hebt gezien.’

Ketnetwrapster naakt voor lens van portretfotograaf

Ketnet-wrapster Charlotte Leysen heeft naakt geposeerd voor portretfotograaf Filip Naudts. Een foto zal binnenkort getoond worden op een tentoonstelling van Naudts' werk in Antwerpen. Er zal ook een andere foto gepubliceerd worden in het fotoboek "Guarda la fotografia".

In Het Nieuwsblad meldt Charlotte Leysen dat ze er geen probleem mee had om naakt voor de lens te poseren en dat ze voor de fotoshoot overleg heeft gepleegd met de VRT.

"Ze heeft vooraf toestemming gevraagd en die ook gekregen. Het gaat om een kunstproject en geen gratuit bloot in een magazine", meldt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt. Het gaat hier niet om een bloot fotoshoot voor een mannenblad als Playboy, P-Magazine of Ché. Ook komt en geen naaktkalender van op de markt.

Filip Naudts stelt in oktober nieuw werk voor in galerie Van Campen & Rochtus in Antwerpen. Het fotoboek "Guarda la fotografia" wordt ook in oktober uitgebracht.


Ketnet-wrapster mag naakt poseren van VRT

 De VRT heeft er geen probleem mee dat Ketnet-wrapster Charlotte Leysen (25) uit de kleren gaat voor portretfotograaf Filip Naudts. "Het gaat om een kunstproject, geen gratuit bloot. Geen probleem dus", zegt de woordvoerder van de openbare omroep in Het Nieuwsblad. Toch is het niet evident dat een presentatrice van kinderprogramma's naakt op de foto gaat.

Filip Naudts (44) is een van de meest gevraagde portretfotografen van ons land. Hij maakt al jarenlang beelden van bekende Vlamingen. Begin oktober verschijnt 20 jaar verzameld werk in een boek. Van dat boek wordt een luxe-editie in beperkte oplage uitgegeven waarbij een een exclusief naaktportret van Ketnet-wrapster Charlotte Leysen hoort.

"Charlotte is een mooie jonge vrouw en ze is de ideale persoon voor dit soort foto. Ze is niet alleen jong, ze heeft ook een bekende naam en tegelijk een gezicht dat we nog geen honderden keren hebben gezien. Dat maakt zo'n foto een stuk beter verkoopbaar dan pakweg een Ann Van Elsen, die je al vaak hebt gezien".

Ketnet-presentatrice wordt naaktmodel

Charlotte Leysen heeft een nieuw project op haar palmares staan. De vrouw stond model voor de gerespecteerde portretfotograaf Filip Naudts. Naakt weliswaar, hot.

De foto komt er naar aanleiding van de 20ste verjaardag van Naudts carrière. Hij lanceert daarom een kunstzinnig koffieboek. In de normale uitgave staat Leysen dan ook op de foto omwikkeld met wc-papier. Maar wie de duurdere versie koopt van het boek, ziet Leysen wel degelijk naakt poseren en haar borsten. "Al wie zo'n boek koopt, wordt gevraagd een kleine overeenkomst te ondertekenen om de foto niet te reproduceren of te verspreiden. Wie het beeld toch op internet post of via andere kanalen verspreidt wordt strafrechtelijk vervolgd en riskeert dus een boete", aldus Naudts.

Bij Ketnet reageren ze gematigd. "We hebben enkel ingestemd omdat dit een kunstproject is. Een naaktshoot uit de boekjes zouden we nooit goedkeuren omdat die haaks op de waarden van Ketnet staat. Ons is verzekerd dat enkel Charlotte's contouren te zien zijn via een spel van licht en schaduw."
 
De derde editie van een benefiet van Oostendse jongeren is een succes geworden. Onder de naam ‘Soutien Ostendaise’ verkochten ze beha’s van Bekende Vlamingen voor het goede doel.

Al drie jaar organiseren Oostendse jongeren een benefiet in Oostende. ‘In 2010 haalden we 11.000 euro op om de hongersnood aan te pakken en vorig jaar verzamelden we 6.000 euro voor drie Oostendse organisaties’, zegt organisator Aaron Ooms.

Dit jaar kreeg het evenement een andere naam: ‘Soutien Ostendaise’. Er waren op het Sint-Petrus en Paulusplein optredens van Oostendse bands. ‘We zamelden dit jaar geld in voor het project ‘Alle meisjes naar school’ van Plan België’, legt Ooms uit. ‘Investeren in onderwijs is bijdragen aan een duurzame oplossing om de armoede in het Zuiden aan te pakken. ‘Soutien Ostendaise’ verwijst naar de steun van de Planouders. We hebben extra geld ingezameld door beha‘s, of soutiens van Bekende Vlamingen te veilen.’ Zo werd het ondergoed van Joyce De Troch, Ketnet-presentatrice Charlotte Leysen, Miss België Noémie Happart, zangeres Kato, Missen Virginie Claes en Joke van de Velde en andere actrices en Bekende Vlamingen geveild.Charlotte Leysen Ketnet wrapster in De Laatste Show


Charlotte Leysen (Schoten, 21 december 1987) is een Vlaamse televisiepresentatrice. Ze is wrapper bij Ketnet, de jongerenzender van de openbare oproep.


Ketnet heeft een actie op het getouw gezet waarover Charlotte Leysen uitleg komt geven. Nicolas Cayers komt met zijn persoonlijke verhaal over pestgedrag tijdens zijn schooltijd.

Belgische babe Charlotte Leysen was als 12/13 jarige te zien in twee muscials van Studio 100. In de muscial "Pinokkio 2000" was ze lid van het kinderensemble in België en Nederland, samen met o.a. Lien Van de Kelder. Een jaar eerder, in 1999, speelde ze, afwisselend met 3 andere meisjes, Kleine Madeleen, één van de stiefzusjes in Assepoester.

Charlotte Leysen werd in april 2011 winnares van het programma ID-Kits Wie wordt wrapper?, een zoektocht naar een nieuwe wrapper voor de zender. Sindsdien presenteert ze op Ketnet. Leysen studeert nog aan de Dansacademie van Tilburg. Voorheen volgde ze in het Broadway Dance Center in New York een half jaar opleiding dans, zang en drama.

Charlotte Leysen is de collega van wrappers Niels Destadsbader · Peter Pype · Melvin Klooster · Véronique Leysen · Kristien Maes.

Charlotte Leysen wordt dus de nieuwe wrapster van Ketnet. Zij kreeg het grootste aantal stemmen achter haar naam tijdens de liveshow "Wie wordt wrapper?" . "Ik hou van zotte dingen doen en hier moet dat net."

De 5 kandidaten, Charlotte Leysen, Barbara, Sarah, Korneel en Bjorn hadden zich een week lang mogen bewijzen op de jongerenzender. Charlotte trok daarvoor naar Brugge en bracht er 100 mensen aan het lachen.
.
In de liveshow bracht ze nog een dansact en dat leverde duidelijk veel sms' jes op. "Ik denk dat veel kinderen zich identificeren met mij omdat ik van dansen en lachen houd en altijd vrolijk ben", zegtCharlotte Leysen. "Al was ik vanmorgen niet zo vrolijk toen de wekker ging om 4.20 uur."
.
De 23-jarige Charlotte Leysen komt uit Schoten en zit in haar derde en laatste jaar Musical Theater in de Dansacademie in Tilburg. "Mijn tentamens zijn net deze week achter de rug dus het was wel erg druk. Volgend jaar moet ik alleen nog stage doen, maar die stage zou dus Ketnet kunnen worden. Die combinatie zou perfect zijn. Voorbeelden? Ik herinner mij zelf Sofie Van Moll nog het best."

Veel voormalige Ketnetwrappers hebben nadien een mooie carrière uitgebouwd en dat beseft ze. "Ik hoop dat ik later misschien iets kan doen voor de radio, dat vind ik erg fascinerend. Een eigen programma ofzo, al moet ik dan wel nog wat logopedie volgen. Maar laten we eerst maar beginnen bij Ketnet."

De zoektocht "Wie wordt wrapper?" startte in december. Zowat 800 kandidaten stuurden een filmpje in. Na 2 selecties werden uiteindelijk 5 kandidaten geselecteerd. Die kregen de afgelopen weken een grondige opleiding van enkele oud-Ketnetgezichten.

Na het vertrek van Kobe Van Herwegen was Ketnet op zoek naar een nieuwe wrapper, en na strenge selecties zijn twee jongens en drie meisjes overgebleven: Barbara Verbergt (17), Korneel De Clercq (21), Bjorn Anthierens (20), Charlotte Leysen (24) en Sarah Van Overwaele (23).


Ketnet-wrapster Charlotte Leysen promoot Gedichtendag

In het Sint-Cordula-instituut werden er op Gedichtendag niet alleen verzen voorgedragen, er stond ook een groot dictee op het programma. Ketnet-wrapster Charlotte Leysen kwam de tekst voorlezen. 'Ik vond het zelf best moeilijk, maar het was niet voor punten. De leerlingen met de minste fouten, wonnen boekenbons.'

Charlotte is nieuwe Ketnetwrapper

Charlotte Leysen (23) uit Schoten is sinds kort de gloednieuwe wrapster van Ketnet. Tijdens de liveshow zaterdagochtend haalde ze het van vier andere kanshebbers.

Uiteindelijk beslisten de jonge kijkertjes zelf via een sms-systeem wie ze de komende maanden en misschien wel jaren het liefst op het scherm wilden zien. De keuze viel op de blonde sexy Charlotte Leysen uit Schoten. Die liet traantjes van blijdschap toen ze vernam dat ze aan deze "droomjob" mag beginnen.

"Ik denk dat veel kinderen zich identificeren met mij omdat ik van dansen en lachen houd en altijd vrolijk ben", zegt Charlotte Leysen, die in het laatste jaar Musical Theater zit in de Dansacademie in Tilburg.

Rust na haar overwinning had Charlotte Leysen allerminst. Ze mocht zaterdag meteen de hele dag de Ketnet-programma's aan mekaar praten. Ook zondag was ze al om 6u 's ochtends op post voor haar tweede werkdag. Charlotte Leysen is hot!


Véronique Leysen wordt Ketnet-wrapster

De afgelopen dagen zochten én vonden de Ketnet-wrappers een nieuwe wrapster. Vanaf 1 december zal Véronique Leysen, bekend van onder andere Spring en Amika, wrappen op Ketnet. Daarnaast wordt ze binnenkort ook de nieuwe frontzangeres van de KetnetBand.

Een nieuwe Ketnet-wrapster
De wrappers spelen een belangrijke rol bij Ketnet, omdat kinderen zich met hen kunnen identificeren. Maar sinds Karolien een tijdje geleden voltijds voor MNM koos, was Kristien nog het enige meisje in het wrappersteam. Daarom ging Ketnet op zoek naar een wrapster om het evenwicht binnen de groep te herstellen. En Véronique Leysen is overtuigend als wrapster, maar ook als zangeres. Catherine Castille, netmanager Ketnet: “Onze wrappers zijn meer dan alleen tv-gezichten. We zetten ze graag zo divers mogelijk in, om de band met de kinderen te versterken. We zijn dan ook heel blij dat Véronique niet alleen onze nieuwe wrapster wordt, maar ook de KetnetBand zal versterken!”

Een vriendin voor Kristien
De afgelopen dagen was in de wrap te zien hoe Peter, Niels, Melvin en Kobe op zoek gingen naar een nieuwe vriendin voor Kristien. Na een lange zoektocht vonden ze de geknipte Ketnet-wrapster. Zondagochtend onthullen de jongens het mysterie en stellen ze de nieuwe wrapster voor. Vanaf 1 december zal Véronique te zien zijn in de wrap. Véronique: “Als ik te gast was in de Ketnetstudio vond ik het altijd zo'n leuk sfeertje,  dus toen ze me vroegen om zelf wrapper te worden kon ik alleen maar volmondig 'JA!' roepen! Ik ben er zeker van dat ik me geweldig goed zal amuseren.”

Véronique Leysen
Véronique Leysen (23) proefde van het vak drama tijdens haar studies aan de kunsthumaniora. Daarna volgde ze de richting journalistiek. Al snel vertolkte ze de rol van Roxanne in de Ketnet-reeks Spring en die van Fanny Kiekeboe in Baas boven baas. Véronique vertolkte verschillende gastrollen in tv-reeksen zoals LouisLouise, Vermist, Code37 en  Aspe. Momenteel is ze te zien in de Ketnet-reeks Amika als de Z-girl Marie-Claire de La Fayette. Véronique houdt zich bezig met tekenen, klassiek ballet, modeontwerpen, boeken lezen, cultuur opsnuiven en acteren. Vorig jaar begon ze aan de studie criminologie.

Een nieuwe stem voor de KetnetBand
Behalve wrappen op Ketnet, zal Véronique Leysen binnenkort ook in de KetnetBand zingen. Hoewel ze in Amika als Marie-Claire niet al te toonvast zingt, heeft Véronique wel degelijk een geweldige stem en dat zal ze binnenkort in de KetnetBand laten horen. Daarover vindt u meer informatie in het persbericht KetnetBand met nieuwe zangeres.

Voor het eerst in de geschiedenis van Ketnet kozen de kijkers zelf hun nieuwe
wrapper. Het werd Charlotte Leysen. Na een razend spannende slotshow mocht zij
onmiddellijk aan de slag in de Ketnet-studio.


In de slotshow werden de filmpjes van de missies getoond. Kristien presenteerde.
De andere wrappers zaten tussen het publiek om daar de sfeer op te meten. De laatste minuut Elke kandidaat-wrapper kreeg één minuut de tijd om te tonen waarom ze een geknipte wrapper zouden zijn. Sarah liet zich op magische wijze opheffen door een groep kinderen. Bjorn deed zichzelf verschijnen met een graffiti act. Barbara bracht als volleerd éénmansorkest een eigen lied met zowat alle ketnet-programma’s erin. Korneel gaf alvast opwarmingsoefeningen voor de SMS-duim. Charlotte liet Ketnet in het donker dansen. En toen kwam het verdict van de jury en de kinderen.

Charlotte Leysen is 23 jaar en woont in Schoten (Antwerpen). Ze zit in haar derde jaar Musical Theater aan de Fontys Dansacademie in het Nederlandse Tilburg.
Daarvoor volgde ze een half jaar een dans,-zang- en dramaopleiding aan het Broadway Dance Center in New York. Charlotte speelde al mee in een handvol musicals (Pinokkio, Assepoester,…) en in een aantal videoclips. Charlotte Leysen heeft ook al wat kleinere film- en televisierollen op haar palmares staan. En ze zingt ook!

Charlotte Leysen Ketnetwrapper: 'Nog een beetje die wilde puber'

Charlotte Leysen (23) wil het ooit maken als musicalster, maar intussen is de blonde spring-in-'t-veld al superblij dat ze door de jeugdige kijkers verkozen werd tot nieuwe Ketnetwrapper. 'Ik ben best nog een beetje die wilde puber.' zegt de kersverse bekende Vlaamse.

Tijdens de viering op restaurant in 's Gravenwezel met haar ouders, broertjes Sebastiaan (20) en Raphaël (15) en haar vriend Steven, mocht tante Annemie uit Zandhoven niet ontbreken. Zij was het immers die de oproep van Ketnet had opgemerkt in de krant en Charlotte overhaalde om zich in te schrijven.

'Tante Annemie is niet het enige trotse familielid', kirt Charlotte Leysen, wanneer we haar 'the day after' spreken in de tuin van de ouderlijke villa in de Schotense wijk Koningshof. 'Ook moeke, die een eind in de tachtig is, probeerde zelf een sms'je te sturen zaterdagochtend, tevergeefs. Ze is heel ontroerd dat ik het toch haalde. Neefje Ruben (12) van nonkel Jan, een andere grote supporter, slaagde er wel in te sms'en en verspreidde het nieuws van mijn verkiezing apetrots via zijn Facebook.'

Het feestje verliep noodgedwongen bescheiden want zondag- en ook maandagochtend moest de nieuwe wrapper al op de VRT zijn. Charlotte Leysen werd meteen voor de welpen geworpen aan de zijde van ervaren collega Kristien Maes, voor wie ze een lekker paasei bij had als geschenk. 'Weet je dat ik eigenlijk alles behalve een ochtendmens ben? Maar door de adrenaline lukt het allemaal vanzelf. Ik moet me niet forceren om zo enthousiast te doen voor de kinderen. Kleding in felle kleuren, staartjes in m'n haar... Ik heb best nog een beetje die wilde puber in mij.'

Charlotte Leysen liep nochtans school op het strenge Onze-Lieve-Vrouwecollege van de jezuïeten in Antwerpen. Elke dag in uniform naar school moet de hel geweest zijn voor een aankomende Ketnetwrapper, zou je denken. 'Nee hoor. Ik vond dat zelfs een goede maatregel. Door alle leerlingen uniforme kledingregels op te leggen, vermijd je dat rijke kinderen zich willen profileren tegenover meisjes die het minder breed hebben thuis. Ik sta daar nog altijd achter', zegt Charlotte.

Pa Marc Leysen is psychiater. Vindt die het gekke mediaoptreden van dochterlief Charlotte Leysen wel een goed idee met het oog op haar mentale gezondheid? 'Ja hoor. Pa en ma zijn mee gaan supporteren in de studio. Ik wil mensen een goed gevoel geven en doen lachen. Daar is toch niks op tegen? Ik word al herkend in het warenhuis en heb nog geen idee wat die status van BV verder allemaal met me gaat doen. Als ik advies nodig heb, kan ik altijd eens langs Elma Dalhuijsen alias Tante Kaat lopen. Die woont hier honderd meter bij me vandaan.'

1 opmerking: